1.01: Introductie

Tijdens de 12 jaar dat ik me in planten en alles wat je daarmee kunt doen, ben gaan verdiepen, begon ik eerst met inheemse kruidengeneeskunde, volgde ik de jaren erna meerdere workshops en cursussen over het maken van natuurlijke cosmética en de ging de focus de laatste jaren weer veel meer naar het ontdekken van de smaken en voedzaamheid van eetbare planten.

Momenteel ben ik vooral wildplukgids en het valt me op dat de voedzame kant van inheemse soorten ronduit populair aan het worden is bij een wat groter publiek maar dat de kennis over de geneeskracht van vaak diezelfde veelvoorkomende inheemse soorten toch blijft steken bij een wat kleinere groep ). Zonde!

Met deze cursus, wil ik je kennis laten maken met de verzorgende kant van deze eetbare planten en je zo ook weer even laten ervaren hoeveel rust en ontspanning de natuur je weer kan brengen.

Ik ga je ook laten zien dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn maar dat ook jij met je drukke leven kunt leren meer te genieten van de natuur op meerdere manieren. 

  • Je hoeft geen ingewikkelde ingrediënten aan te schaffen, een uitzondering daargelaten zul het meeste zelfs wel al in huis hebben. 
  • Het blijft laagdrempelig en eenvoudig, je zult hier geen ingewikkelde formules tegenkomen. 

Hier is bewust voor gekozen in deze cursus, zodat je er niet als een berg tegenop gaat zien om simpelweg te beginnen uitproberen met al dat moois wat je onderweg of misschien wel gewoon in  eigen tuin gevonden hebt.  Zo kun je rustig gaan ontdekken en experimenteren met je oogst zonder dat je hier meteen een herboristenopleiding voor hoeft te hebben.

De reden dat ik dit op deze manier wil benaderen is omdat wildplukken voor mij zoveel meer bezield dan alleen het plukken van voedsel of geneeskrachtige planten. Het is naar buiten gaan, weer echt genieten en leren kijken op een andere manier naar wat er om je heen groeit en gebeurd. Je gaat je wandelingen buiten vanaf nu heel anders beleven.

Ik schreef voor jou de cursus die ik zelf 10 jaar geleden had willen volgen.  En hoop jou ook te kunnen inspireren weer veel meer naar buiten te gaan en meer groen in je leven te halen.